Brandbeveiligingssysteem Ansul Sapphire met Novec 1230 Vloeistof die wordt verspreid in datacenterservers.
Bescherm wat belangrijk is.

Novec 1230 Brandbestrijding

Bekijk product

Zorg voor complete bescherming met een systeem voor brandbestrijding dat speciaal is ontwikkeld om uw kritieke activa, levens en de aarde te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Als u een brandbestrijdingssysteem selecteert dat werkt met 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection vloeistof, kiest u voor de meest geavanceerde techniek die op dit gebied beschikbaar is. Dit systeem biedt hoge prestaties en een grote veiligheidsmarge, zonder schadelijk te zijn voor het milieu.

3M™ Novec™ 1230 Fire Protection vloeistof is toepasbaar in de moeilijkste ruimten, zoals datacenters, controlekamers, musea en meer, om uw activa en uw mensen te beschermen. Deze clean agent voor het blussen van brand ondersteunt de operationele continuïteit bij een brand en zorgt voor een minimale onderbrekingstijd voor het herstel en schoonmaken achteraf. Bovendien tast het middel de ozonlaag niet aan. Het aardopwarmingsvermogen (GWP) is minder dan 1 en het blijft niet lang in de atmosfeer aanwezig. Het middel wordt niet betroffen door de uitfasering van HFK´s (fluorkoolwaterstoffen) en is dan ook een uitstekende keuze voor de lange termijn, voor zowel de aarde als het bedrijf.


Brandbestrijding zonder een druppel water die is ontworpen voor de toekomst

 • IT-medewerker met iPad in datacenter, met afbeelding van blauwpaarse driehoek en de tekst

  Wanneer u een brandbeveiligingssysteem specificeert, kan het van uw keuzes afhangen of personen, waardevolle activa of zelfs het hele bedrijf een brand overleven. Een effectief brandbestrijdingssysteem zonder water ondersteunt de bedrijfscontinuïteit met een minimale uitvaltijd. Brandbestrijding met water kan leiden tot beschadiging van elektronica. Bovendien duurt het herstel achteraf langer en kunnen data of goederen permanent verloren gaan.

  Niet alle brandbestrijdingssystemen die met een clean agent werken zijn echter hetzelfde. Fluorkoolwaterstoffen (HFK's) met een hoog GWP, zoals FM-200® en ECARO-25®, staan in Europa al een tijd op de lijst voor mogelijke uitfasering onder de F-gassenverordening. Door het Kigali-amendement van het Montrealprotocol dat in oktober 2016 is vastgelegd, komt de uitfasering van de productie en het gebruik van HFK´s in rap tempo dichterbij. De clean agent die u kiest voor uw blusgassysteem kan van invloed zijn op de wereld.

  Novec 1230 Fire Protection vloeistof laat zien welke doorbraak we kunnen bereiken door gericht wetenschap in te zetten om het leven op aarde te verbeteren. Het wordt als een vloeistof opgeslagen, maar verandert in gas zodra het vrijkomt. Het gas verspreidt zich in hoog tempo door de betroffen ruimtes en blust de brand snel door de warmte weg te nemen, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor mensen en zonder waterschade te veroorzaken.


Slimme, veilige en duurzame brandbeveiliging

Wanneer u een brandbeveiligingssysteem specificeert, gaat het om levens, levensonderhoud en het milieu. Met 3M™ Novec™ Fire Protection vloeistof kunt u erop vertrouwen dat u de juiste keuze hebt gemaakt om alles waar u verantwoordelijk voor bent, goed te beschermen.

 • Hoog, groen gras met helderblauwe lucht, kleine wolken en zonneschijn

  Duurzaam

  Maak een bewuste keuze om de aarde te beschermen en bescherm uw organisatie tegen problemen op het gebied van regelgeving. Kies voor een clean agent met een GWP van minder dan 1, die de ozonlaag niet aantast en die niet op de lijst staat voor uitfasering.

 • Close-up van stalen stopwatch met de secondewijzer op 60

  Blust brand. Snel

  Novec 1230 Vloeistof helpt branden snel en veilig te blussen, door de hitte van de brand te absorberen en de kettingreactie te onderbreken. Omdat de brand snel wordt gedoofd, is er aanzienlijk minder schade aan activa. En het werk kan gewoon doorgaan.

 • Brandbeveiligingstechnici controleren in de systeemruimte de hoeveelheid Novec 1230 Vloeistof in grote rode cilinder

  Veilig voor mensen

  Brandblusmiddelen: veiligheidsmarge

  Novec 1230 Vloeistof biedt de hoogste veiligheidsmarge van alle clean agents voor het blussen van brand. Brand wordt effectief bestreden en belangrijke zaken worden beschermd.

 • Close-up van handdruk van twee mannen in pak voor een wolkenkrabber

  Bespaart ruimte

  Omdat Novec 1230 Vloeistof als een vloeistof wordt opgeslagen, neemt het minder ruimte in beslag dan inert gas en CO2 dat als gas wordt opgeslagen. In kleine ruimten kunnen cilinders in het beschermde gebied worden opgeslagen, zodat er geen aparte opslagruimte nodig is.


3M™ Blue Sky℠-garantie

 • Groen weiland met bos waar de zon doorheen schijnt bij een blauwe lucht

  Make your contribution to the environment - guaranteed. Novec 1230 Fire Protection liquid has been developed with sustainability as a starting point. That is why we are the only company in the sector to offer a global environmental guarantee: the 3M Blue Sky guarantee. If 3M Novec 1230 Fire Protection liquid is banned or restricted as a fire safety product within 20 years of installation due to environmental effects of the product, we will reimburse the purchase price of the liquid.

  Download the brochure (PDF, 247 KB)

  Registreer uw systeem


Veelgestelde vragen

 • Wat is Novec 1230 Vloeistof?

  Novec 1230 Vloeistof is een duurzame clean agent voor het blussen van brand die kostbare activa helpt beschermen. Het is een waterloos blusmiddel dat speciaal is ontworpen als vervanging voor HFK´s met een hoog GWP, zoals FM-200®.

 • Hoe blust Novec 1230 een brand?

  Novec 1230 Vloeistof stopt het verbrandingsproces door de hitte te absorberen. In een geavanceerd brandbestrijdingssysteem zorgt het ervoor dat het vuur snel wordt gedoofd.

 • Hoe veilig is Novec 1230?

  Niet alle brandblusmiddelen zijn even veilig voor mensen in de ruimte. Novec 1230 Vloeistof heeft een grote veiligheidsmarge, zoals blijkt uit het relatieve verschil tussen de blusmiddelconcentratie en de NOAEL-waarde (No Observed Adverse Effect Level).

  Brandblusmiddelen - grafiek die veiligheidsmarge laat zien

   

 • Wat is de houdbaarheid van Novec 1230 Vloeistof?

  Novec 1230 Vloeistof is ten minste 30 jaar houdbaar in een installatie wanneer het bij een van onze geautoriseerde leveranciers is gekocht. Dat betekent dat de effectiviteit van Novec 1230 Vloeistof in een goedgekeurd systeem dat op onze lijst staat, tijdens die periode niet afneemt.

 • Valt Novec 1230 onder de milieuregelgeving?

  Novec 1230 Vloeistof valt niet onder de Europese F-gassenverordening of andere internationale richtlijnen of wetten. We bieden zelfs de 3M™ Blue Sky℠-garantie om uw aankoop te beschermen tegen eventuele nieuwe verordeningen in de toekomst.

 • Waar kan ik Novec 1230 kopen?

  3M produceert Novec 1230 Vloeistof, maar de verkoop en installatie van de systemen is in handen van onze OEM-partners en hun internationale distributienetwerken.

  Bekijk de lijst met de fabrikanten van goedgekeurde systemen voor Novec 1230


Vergelijk 3M Novec 1230 Fire Protection vloeistof met andere middelen

Alles vergelijken

Als u Novec 1230 Vloeistof met de alternatieven vergelijkt, begrijpt u pas goed hoe doordacht de wetenschappelijke basis van dit product is. Wilt u een halon-brandbeveiligingssysteem vervangen? Een milieuvriendelijk systeem installeren? Of de veiligheidsmarge voor uw medewerkers vergroten? Novec 1230 Vloeistof heeft zoveel te bieden.

 • Vergelijking met inert gas

  Brandbestrijdingssystemen met inert gas zijn vaak duur qua installatie en onderhoud. Ze nemen meer ruimte in beslag en er zijn meer houders nodig die moeten worden getransporteerd, verwerkt en geïnstalleerd. Al met al kan dit tot een grotere investering leiden, zowel op voorhand als op de lange termijn. Novec 1230 Vloeistof kan per vliegtuig worden vervoerd en heeft een hogere veiligheidsmarge voor medewerkers dan systemen die met inert gas werken.

 • Vergelijking met fluorkoolwaterstoffen (HFK's)

  Fluorkoolwaterstoffen (HFK's), zoals FM-200®, hebben een hoog aardopwarmingsvermogen (GWP) en blijven lang in de atmosfeer aanwezig, waardoor ze een grote impact hebben op het milieu. Daarom worden HFK´s nu uitgefaseerd onder het Montrealprotocol en de Europese F-gassenverordening, en zijn veel organisaties op zoek naar een alternatief.

 • Vergelijking met water en watermist

  Water in welke vorm dan ook kan tot aanzienlijke schade, verlies van gegevens en hoge kosten leiden, met name bij elektronica, elektrische systemen, controlekamers en archieven. Dit kan gevolgen hebben voor kritieke operaties en het opruimen en herstellen achteraf kan tijdrovend en duur zijn.

 • Vergelijking met kooldioxide (CO2)

  Brandbeveiliging is bedoeld voor mensen en eigendommen. Kooldioxide (CO2) in brandbestrijding kan echter gevaarlijk zijn voor medewerkers. Bovendien zijn de eigendomskosten voor CO2-systemen vaak hoog, vanwege de noodzaak voor het uitvoeren van tests, training, inspectie en onderhoud en de vereiste ruimte.


3M Novec actuele onderwerpen en nieuws voor brandbestrijding

Alle actuele onderwerpen en nieuws bekijken

Wetenschappelijke doorbraken, regelgeving en veranderende behoeften spelen allemaal een rol bij verantwoordelijke, effectieve brandbestrijding. Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied over de hele wereld.

Aanmelden voor actuele onderwerpenPijl

 • juni 20, 2017

  Welke gevolgen heeft de Amerikaanse terugtrekking uit het Klimaatakkoord van Parijs voor de uitfasering van HFK´s?

  Geen. De wereldwijde uitfasering van HFK´s gaat gewoon door onder het Montrealprotocol.

  juni 20, 2017 Welke gevolgen heeft de Amerikaanse terugtrekking uit het Klimaatakkoord van Parijs voor de uitfasering van HFK´s? Welke gevolgen heeft de Amerikaanse terugtrekking uit het Klimaatakkoord van Parijs voor de uitfasering van HFK´s?
 • april 22, 2017

  De Dag van de Aarde - u kunt meer doen dan u denkt!

  Door voor duurzame producten te kiezen in plaats van producten met een hoog aardopwarmingsvermogen, kunt u een grote bijdrage leveren aan de bescherming van onze planeet.

  april 22, 2017 De Dag van de Aarde - u kunt meer doen dan u denkt! De Dag van de Aarde - u kunt meer doen dan u denkt!
 • februari 21, 2017

  Kigali-amendement versnelt uitfasering van HFK´s

  Bijna 200 landen hebben het tijdschema goedgekeurd voor de uitfasering van HFK´s met een hoog aardopwarmingsvermogen (GWP - Global Warming Potential). Dit akkoord staat bekend als het Kigali-amendement.

  februari 21, 2017 Kigali-amendement versnelt uitfasering van HFK´s Kigali-amendement versnelt uitfasering van HFK´s
 • oktober 20, 2016

  Belangrijk amendement van Montrealprotocol voor drastische uitfasering van fluorkoolwaterstoffen (HFK's)

  197 landen hebben in Rwanda een baanbrekend akkoord bereikt over de uitfasering van HFK´s, de snelst groeiende broeikasgassen.

  oktober 20, 2016 Belangrijk amendement van Montrealprotocol voor drastische uitfasering van fluorkoolwaterstoffen (HFK's) Belangrijk amendement van Montrealprotocol voor drastische uitfasering van fluorkoolwaterstoffen (HFK's)

Wetenschappelijke doorbraken, regelgeving en veranderende behoeften spelen allemaal een rol bij verantwoordelijke, effectieve brandbestrijding. Lees meer over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied over de hele wereld.

Aanmelden voor actuele onderwerpenPijl


Informatiebronnen en tools


Toepassingen en casestudy's

 • Novec 1230 Vloeistof wordt als gas verspreid via sproeiers in plafond van een datacenter

  Datacenters

  Bescherm datacenters tegen brand met minimale uitvaltijd en schoonmaak achteraf.

 • Schip in volle zee met een blauwe lucht

  Scheepvaart

  Bescherm machinekamers en controlekamers van schepen op zee, met luchttransport van cilinders en snel bijvullen van het systeem.

  Download Novec 1230 Fire Protection Fluid Marine Brochure

 • Moderne hogesnelheidstrein die station binnenrijdt

  Musea, cultuur en archieven

  Bescherm kostbare kunstvoorwerpen en archieven tegen brand- en waterschade.

 • Novec 1230 Vloeistof toegepast in een grote hal met militaire vliegtuigen.

  Luchtvaart

  Bescherm mensen en cruciale activa in verkeerstorens, hangars en op vliegvelden.

 • Elektriciteitsmasten en kabels in groen weiland verbonden met energiecentrale in de verte.

  Medische instellingen en universiteiten

  Bescherm medewerkers en apparatuur in operatiekamers, MRI-ruimten, opslagruimten en datacenters.

 • Heldergeel boorplatform in blauwe oceaan.

  Olie en gas

  Blus brand snel in een volatiele omgeving (klasse B), zoals offshore olieplatforms.

 • Omhoog kijkend in de Vittorio Emanuele ll galerij in Milaan, Italië

  Energieopwekking en -overdracht

  Bescherm cruciale systemen in energiecentrales, hoogspanningsstations en controlekamers.

 • Artsen lopen de trap op in een ziekenhuis

  Transport

  Verminder het risico op brand in schakelstations van de spoorwegen en in elektrisch vervoer.

 • Staalarbeider tussen vonken van gesmolten staal in industriële gieterij

  Industrie

  Bescherm uw controlekamers en productiemiddelen om uitvaltijd te beperken.Fabrikanten van goedgekeurde systemen

We werken nauw samen met fabrikanten van toonaangevende brandbestrijdingsystemen over de hele wereld die u de meest geavanceerde brandbeveiliging kunnen bieden die momenteel beschikbaar is.


Wij helpen u uw vragen over brandbestrijding te beantwoorden

Ons team van technici en wetenschappers staat klaar om uw vragen te beantwoorden en om u alle gewenste ondersteuning te bieden op het gebied van brandbestrijdingssystemen, voorschriften en Novec 1230 Vloeistof.

Volg ons
Wijzig land
België - Nederlands