Spuitbusformulaties

Alle producten bekijken

Bouw een uitstekende reputatie op door spuitbusproducten te maken die voldoen aan de klanteisen qua veiligheid, effectiviteit en milieuverantwoordelijkheid. Dat is allemaal mogelijk als u uw formulaties maakt met 3M™ Novec™ Technische vloeistoffen. Die zijn ontwikkeld om u te helpen spuitbussen te maken die volledig voldoen aan de klanteisen m.b.t. onbrandbare en traag brandbare oplosmiddelen, lage toxiciteit, laag aardopwarmingsvermogen en geen aantasting van de ozonlaag. Deze oplosmiddelen zijn effectieve vervangers voor chloorfluorkoolstoffen (CFK's), chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK's), fluorkoolwaterstoffen (HFK's), perfluorkoolwaterstoffen (PFK's) en perfluorpolyethers (PFPE's) in uw aërosolen voor industrieel gebruik.

Novec Technische vloeistoffen bieden een reeks eigenschappen en niet‑gechloreerde mogelijkheden voor zelfs uw meest veeleisende toepassingen, met inbegrip van het formuleren van industriële aerosolen voor reiniging, coatings en smeermiddelen. Deze oplosmiddelen bieden echte toegevoegde waarde aan uw producten, terwijl ze tegelijk helpen de gezondheid van medewerkers en de planeet te beschermen. Daar profiteert zowel uw bedrijf van als de mensen die uw product gebruiken.

Blauwe vloeistof die van bovenaf in een transparante vloeistof wordt gegoten.

Voeg meer toe aan de mix.

Meer mogelijkheden en meer antwoorden voor spuitbusformulaties

Ontdek de Slim, Veilig en Duurzaam pagina

De precisie en prestaties die nodig zijn bij het formuleren van aërosolen vereisen een geavanceerde en doordachte engineering. De 3M Novec vloeistoffen ontstonden niet zomaar bij toeval. Ondersteund door tientallen jaren ervaring en aangestuurd door de visie van 3M-wetenschappers overal ter wereld werden ze opzettelijk gecreëerd met uw behoeften en producten in gedachten.

 • Close-up van een spray vanuit de mond van een spuitbus op een metalen onderdeel.
  Aerosolen voor reiniging, coaten en smering

  Ongeacht of u een spuitbus produceert voor reiniging, smering of het aanbrengen van een coating, wij ontwikkelden 3M Novec Technische vloeistoffen met de lage oppervlaktespanning, viscositeit en reeks dampdrukken die vereist zijn voor uw spuitbusformulaties.

 • Supervisor en medewerker gebruiken een digitale tablet in de fabriek.
  Toepassingen voor industrieel gebruik en precisie-onderdelen

  De veeleisende omgeving die te vinden is in fabrieken, zware industrie of toepassingen voor precisie-onderdelen vereist aërosoltechnieken die optimale prestaties combineren met veiligheid voor medewerkers en compatibiliteitseisen voor materialen. Creëer unieke aerosoloplossingen die uw klanten kunnen vertrouwen om de veiligheid van hun medewerkers te verbeteren en de totale prestaties te verhogen.

 • Landschap van twee groene bomen en groen gras onder en blauwe hemel.
  Vervangen van een gereguleerde chemische stof

  De noodzaak om onze planeet te beschermen heeft geleid tot tal van regelgevingen en beperkingen voor de manier waarop aerosolen geformuleerd worden. Het formuleren van spuitbussen die de tand des tijds doorstaan, te beginnen met 3M Novec Technische vloeistoffen, zorgt voor het vertrouwen van te weten dat uw aerosol is vervaardigd met een oplosmiddel dat een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft en dat niet op de lijst staat voor (geleidelijke) wettelijke uitfasering.


Slimme, veilige en duurzame antwoorden op uw uitdagingen

Prestaties leveren, helpen medewerkers en gebruikers veilig te houden, beschermen van de planeet: dat zijn de motieven die ons drijven om vooruitgang te boeken met onze wetenschap en, in samenwerking met u, te helpen levens te verbeteren via de producten die u vervaardigt.

 • Extreme close-up iemand die iets uit een spuitbus op een zwarte achtergrond spuit
  Slim: voor veeleisende formulaties

  We ontwikkelden 3M Novec Technische vloeistoffen om u vrijheid te bieden bij het compromisloos formuleren van uw spuitbusformulaties.
   

  • Oplosbaarheid: Helpt de prestaties en houdbaarheid van uw eindproducten te verbeteren
  • Stabiliteit: Minimaliseert veranderingen in eigenschappen tijdens opslag of transport
  • Compatibiliteit: Geen schade aan een grote diversiteit van componenten en basismaterialen, inclusief metalen, kunststoffen en elastomeren
  • Lage oppervlaktespanning, lage viscositeit en hoge dichtheid: Hoge bevochtigingsindexen, gelijkmatiger toepassing en betere dekking
  • Reeks verkrijgbare dampdrukken: Stelt u in staat te optimaliseren voor de beste balans van verdampingssnelheid en initiële viscositeit om invloed te krijgen op droogtijden, druppelvorming, filmuniformiteit en dekking

    

 • 3M Novec Technische vloeistof in een glazen beker die wordt gekanteld om de damp in staat te stellen een brandende kaars te doven.
  Veiligheid: Niet brandbaar, lage toxiciteit

  Een manier voor inerte formulaties: Kies een van onze pure Novec vloeistoffen en combineer die met een brandbaar oplosmiddel zoals trans-dichloorethyleen (t-DCE) als een manier om uw aërosol niet-brandbaar te helpen maken.
   

   

  • Niet brandbaar: Helpt de veiligheid in uw fabrieken te verbeteren
  • Een manier voor inerte formulaties: Kies een van onze pure Novec vloeistoffen (geen mengsels) en combineer die met een brandbaar oplosmiddel zoals trans-dichloorethyleen (t-DCE) als een manier om uw aërosol niet-brandbaar te helpen maken.
  • Blootstellingsrichtlijnen: Grote reeks veiligheidsmarges

   

 • Close-up van de voet van cementzuilen buiten een overheidsgebouw.
  Duurzaamheid: Om te voldoen aan de regelgeving

  Regelgevingen die zijn ontworpen om de planeet te beschermen, noodzaken fabrikanten van aërosolen te zoeken naar duurzamere alternatieven voor fluorkoolwaterstoffen (HFK's) en chloorfluorkoolstoffen (HCFK's) en andere industriële oplosmiddelen met een hoog aardopwarmingsvermogen. Novec Technische vloeistoffen onderscheiden zich door een gunstig milieuprofiel, waaronder:
   

   

  • Laag aardopwarmingsvermogen (GWP)
  • Geen aantasting van de ozonlaag (ODP)
  • Niet gepland voor wettelijke beperking of (geleidelijke) uitfasering

Technische vloeistoffen voor een reeks spuitbusformulaties

 • Transparante blauwe waterspetters, -rimpels en -golven.

  Of u nu de brandbaarheid van uw spuitbus wilt beperken of de droogtijd ervan wilt optimaliseren, uw unieke formulering vereist even unieke eigenschappen bij het formuleren van de oplosmiddelen. Door een reeks vloeistoffen aan te bieden die speciaal zijn ontworpen met deze eigenschappen, helpen we u te voldoen aan uw productvisie en uw duurzaamheidsdoelen. Zie hoe 3M Novec Technische vloeistoffen u verder kunnen helpen.

  Productkeuzegids voor aërosolformulaties downloaden (pdf, 78,47 KB)

  Brochure downloaden (pdf, 230,32 KB)


Informatiebronnen en hulpmiddelen voor spuitbusformulaties

Informatiebronnen

Neem contact met ons op voor antwoorden over spuitbusformulaties, monsters en informatie over regelgeving

3M Novec is veel meer dan alleen een reeks producten - wij zijn mensen die uw passie delen voor het oplossen van problemen het verbeteren van levens. Neem contact met ons op om antwoord te krijgen op uw mogelijke vragen, zoals:
 

 

 • Vragen over het formuleren van spuitbusproducten
 • Gegevens over en specificaties van 3M Novec Technische vloeistoffen
 • Monsters om onze producten te testen in uw laboratorium
 • Informatie over hoe onze producten u kunnen helpen te voldoen aan regelgeving