Verlichte gebouwen tegen paarse lucht in de stad.
Slim. Veilig. Duurzaam.

Over 3M™ Novec™

 • Bij 3M gebruiken we wetenschap om levens te verbeteren en bedrijven te ondersteunen. Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om dingen beter, veiliger en op een meer verantwoorde manier te doen. Daarbij richten we ons op uiteenlopende gebieden, zoals de gezondheid en de veiligheid van uw medewerkers, de kwaliteit van uw producten, de impact van uw processen op het milieu en de bescherming van uw essentiële infrastructuur, middelen en data. 3M Novec Technische Vloeistoffen bieden oplossingen die reinigen, koelen, coaten en beschermen. Deze oplossingen leveren hoge prestaties en hebben een grote veiligheidsmarge. Bovendien helpen ze de milieueffecten tot een minimum terug te dringen.


Compromisloze prestaties

De geavanceerde techniek achter Novec producten lijkt soms van een andere wereld te komen! Als het gaat om prestaties, veiligheid en duurzaamheid zijn er geen compromissen. Onze experts weten welke prestaties u nodig hebt en ontwerpen onze producten met deze drie elementen als uitgangspunt. Wij helpen u uw technische doelen te bereiken zonder daarbij uw missie en waarden uit het oog te verliezen. Als u voor 3M Novec kiest, hoeft u niet te kiezen tussen wat goed is voor uw bedrijf en wat goed is voor uw mensen, uw wereld, het universum...

 • Vrouwelijke wetenschapper met veiligheidsbril die 3D-model van molecuul vasthoudt.
  Slim

  We hebben een veelzijdige reeks producten ontwikkeld die oplossingen bieden voor de moeilijkste toepassingen. Deze producten hebben een positieve impact op uw bedrijf en helpen u hoogwaardige kwaliteit te leveren.

 • Wetenschappers in cleanroomkleding die tablets gebruiken bij een laboratoriumexperiment.
  Veilig

  We nemen onze verantwoordelijkheid serieus en leveren betrouwbare oplossingen waarbij u niet hoeft te kiezen tussen hoge prestaties en de gezondheid van uw medewerkers.

 • Panoramafoto van de skyline van Sydney aan de oceaan.
  Duurzaam

  Laat zien dat u om de aarde geeft en kies voor een oplossing die is ontwikkeld met duurzaamheid als uitgangspunt. Novec producten tasten de ozonlaag niet aan en dragen slechts in geringe mate bij aan het broeikaseffect. Ze vallen niet onder de regelgeving voor uitfasering en bieden daardoor een duurzame oplossing die u kan helpen bij het realiseren van uw visie voor een groenere wereld waarin duurzaamheid centraal staat.


3M Novec toepassingen en producten


Informatiebronnen en tools

Alle informatiebronnen en tools bekijken

3M Novec actuele onderwerpen en nieuws

Alle actuele onderwerpen en nieuws bekijken

Lees inzichten en commentaar over het laatste nieuws dat van belang is voor uw bedrijf, geschreven door 3M Novec experts op het gebied van brandbestrijding, reiniging met oplosmiddelen, drageroplosmiddelen, smeermiddeldepositie en coating voor elektronica. Meld u aan voor onze updates om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

 • Protection of Automotive Electronics using 3M Novec Electronic Grade Coatings

  Our webinar discover how to protect sensitive automotive electronics from moisture, sulphur, pollution and grime. You’ll gain an understanding of what the coating looks like as well as its performance and durability in challenging environments on October 7th at 10.30 am. Regsiter today!

  Protection of Automotive Electronics using 3M Novec Electronic Grade Coatings Protection of Automotive Electronics using 3M Novec Electronic Grade Coatings
 • Cost effective cleaning for the Automotive Industry with 3M Novec

  You can learn about the technical and economic advantages of cleaning with 3M™ Novec™ Engineered Fluids in the Automotive Industry in our webinar on September 21st at 10.30 am. Register today!

  Cost effective cleaning for the Automotive Industry with 3M Novec Cost effective cleaning for the Automotive Industry with 3M Novec
 • Webinar: Protection of control electronics in harsh environments

  ​Join our webinar on June 30th to discover how to protect sensitive electronics. You’ll gain an understanding of what the coating looks like as well as its performance and durability in challenging environments.

  Webinar: Protection of control electronics in harsh environments Webinar: Protection of control electronics in harsh environments
 • Webinar: Reliable and Sustainable Heat Transfer Fluid solutions

  Join our live webinar on 8 June 2021 to see how 3M can be used as working fluids for heat transfer in cold storage, freeze drying of pharmaceutical production equipment.

3M Novec actuele onderwerpen en nieuws

Alle actuele onderwerpen en nieuws bekijken

Lees inzichten en commentaar over het laatste nieuws dat van belang is voor uw bedrijf, geschreven door 3M Novec experts op het gebied van brandbestrijding, reiniging met oplosmiddelen, drageroplosmiddelen, smeermiddeldepositie en coating voor elektronica. Meld u aan voor onze updates om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.


Neem contact met ons op voor meer informatie over 3M Novec producten

Ons team, dat uit technici, wetenschappers en andere deskundigen bestaat, staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u de ondersteuning te bieden die u nodig hebt.