1. Veelgestelde vragen
Tandwielen

Veelgestelde vragen

We hebben antwoorden verzameld op de meest gestelde vragen over FUTURO™ producten en het gebruik ervan. Ziet u uw vraag hieronder niet staan? Schroom niet om contact met ons op te nemen.


 • De sluitingen op mijn brace blijven niet meer goed aan elkaar plakken. Wat kan ik eraan doen?

  Het kan zijn dat het gewoon goed schoongemaakt moet worden. Draad, plukjes stof en andere materialen blijven aan de haak en lus vastzitten, en hopen zich op waardoor de sluiting niet meer dicht kan. Haal eerst de stukjes eruit die u aan het materiaal ziet plakken. Daarna kunt u de lus met iets zachts maar stevigs, zoals een tandenborstel, rustig schoonmaken. Zo gaan de lussen ook weer overeind staan als ze plat zijn gedrukt. U kunt ook een beetje warm water met een mild reinigingsmiddel op de tandenborstel aanbrengen en de haak ook schoonschrobben. Met deze stappen zou de plakkracht weer terug moeten komen. Als dat niet zo is, is het materiaal van de haak en lus misschien oud en beschadigd, en moet het worden vervangen. Als het na al deze stappen niet vast blijft zitten, neem dan contact op met 3M, op het nummer 02/7225264 voor hulp.


 • Zit er metaal in FUTURO™ braces?

  Ja, in de volgende FUTURO™ braces zit metaal verwerkt:

  FUTURO™ Active Knit-kniestabilisator (vast)
  Aanpasbare FUTURO™ enkelstabilisator (veters en draaiknoppen)
  Stimulerende FUTURO™ polsspalk (vast)
  FUTURO™ sportkniebrace met scharnieren (scharnier)
  FUTURO™ nachtspalk voor de pols (vast)
  Verstelbare FUTURO™ rugbandage (vetersluiting, ring)
  Omkeerbare FUTURO™ polsspalk (vast)
  Verstelbare FUTURO™ Sport-kniestabilisator (vast)
  FUTURO™ kniestabilisator (vast)
  FUTURO™ kniestabilisator voor haar slanke silhouet (vast)
  Aanpasbare FUTURO™ polsstabilisator (veters en draaiknoppen)
  FUTURO™ Deluxe-polsstabilisator (vast)


 • Kan ik mijn bandage dragen als ik slaap?

  Onze braces en bandages zijn ontworpen om alleen overdag te dragen. Ze mogen 's nachts niet worden gebruikt, daarom moet u ze afdoen voordat u naar bed gaat. De uitzonderingen hierop zijn de FUTURO™ nachtspalk voor de pols en de FUTURO™ nachtspalk bij plantaire fasciitis. Beide zijn specifiek voor de nacht ontworpen, zodat mensen met pijn in de pols of voet 's nachts rustig kunnen slapen.


 • Kan ik mijn brace dragen tijdens het zwemmen?

  We raden het dragen van een brace of bandage tijdens het zwemmen niet aan, omdat het dragen ervan in water de levensduur van de materialen in het product kan verkorten. Bovendien kunnen de materialen vol water lopen waardoor de bandage niet meer goed om het gewricht past.


 • Ik ben heel erg allergisch voor latex, maar heb een eenvoudige brace nodig (dat raadde mijn arts mij aan). Kunt u me zeggen of in uw producten latex is verwerkt?

  Als een FUTURO™ product latex bevat, staat dat onder meer op de voorkant van de productverpakking of op onze website. We hebben veel producten waarin GEEN natuurlijk rubber uit latex is verwerkt, dus er zijn veel opties als u allergisch bent voor latex.

  Specifiek voor de pols en hand volgen hier een aantal dat u kunt overwegen:

  Aanpasbare FUTURO™ sportbandage voor de pols
  Nauwsluitende FUTURO™ polsspalk
  Omkeerbare FUTURO™ polsspalk
  FUTURO™ nachtspalk voor de pols
  Stimulerende FUTURO™ polsspalk
  FUTURO™ Deluxe-polsstabilisator
  FUTURO™ polsstabilisator met verstelknoppen
  Stimulerende FUTURO™ steunhandschoen
  FUTURO™ Deluxe duimstabilisator

  Bezoek voor meer informatie over al deze producten onze productpagina.


 • Als mijn bandage vies wordt, kan ik hem dan reinigen?

  Ja, u kunt FUTURO™ braces en bandages reinigen. Als uw bandage scharnieren heeft, moet u die eerst verwijderen. Sluit dan alle riemen en sluitingen, en was hem met de hand met zachte zeep in warm (geen heet) water. Goed uitspoelen en aan de lucht laten drogen NIET in de machine wassen, drogen, chemisch reinigen, of wasverzachter of bleekmiddel voor de brace gebruiken.

  Voor algemene reinigingsinstructies gaat u naar onze pagina Verzorging van FUTURO™ producten. U kunt ook de productverpakking en/of de afzonderlijke productpagina's op de website met FUTURO™ producten reinigingsinstructies voor elk specifiek FUTURO™ product raadplegen.


 • Hoelang achter elkaar mag ik mijn bandage dragen?

  De duur hangt echt samen met persoonlijke voorkeur. Een algemene aanbeveling zou zijn dat u de brace of bandage tijdens activiteiten draagt en daarna nog een uur of twee. Als u het prettiger vindt hem langer te dragen, dan is dat ook prima. We raden echter niet aan een brace of bandage te dragen als u slaapt.


 • Sommige producten kan ik niet in de winkel vinden. Waar kan ik die kopen?

  Op elk van de productpagina's van onze website staat een knop Waar te koop, waarmee u zowel fysieke winkels als onlineverkopers kunt vinden. U kunt ook onze algemene pagina Waar te koop bezoeken voor meer verkoopadressen. Amazon.com verkoopt al onze producten ook, dus daar kunt u ze ook vinden. De Futuro producten zijn verkrijgbaar in de apotheek. U kan ze bestellen bij uw apotheker of via de online apotheek. Indien u uw product nog niet gevonden hebt, neem contact met onze klantendienst op het nummer 02/7225264.


 • Geeft u ook garantie op uw bandages?

  3M garandeert dat onze producten vrij van defecten in materiaal en vakmanschap zijn wanneer ze worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking. 3M geeft geen andere garanties, uitdrukkelijk noch geïmpliceerd, inclusief, garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

  Als dit product niet aan deze garantie voldoet, is de exclusieve remedie en enige verplichting van 3M, naar keus van 3M, een vervanging van het 3M-product of een restitutie van de aankoopprijs van het 3M-product na ontvangst van het geretourneerde artikel met aankoopbon en bewijs van aankoop. Bel ons op 02/7225264, schrijf naar 3M of stuur een e-mail op de website hieronder voor instructies voor het retourneren van het product. Deze beperkte garantie dekt geen producten die zijn blootgesteld aan ongelukken, verwaarlozing, verkeerd gebruik, misbruik of overmacht. 3M IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR ENIG VERLIES OF ENIGE SCHADE DOOR DIT 3M-PRODUCT, HETZIJ INDIRECT, SPECIAAL, INCIDENTEEL OF ALS GEVOLG DAARVAN ONGEACHT DE JURIDISCHE THEORIE, INCLUSIEF GARANTIE, CONTRACT, NALATIGHEID OF STRIKTE AANSPRAKELIJKHEID. In sommige staten is uitsluiting of beperking van incidentele of gevolgschade niet toegestaan. Het kan zijn dat de bovenstaande beperking of uitsluiting dan niet op u van toepassing is. Deze garantie verstrekt u specifieke wettelijke rechten, en u kunt ook andere rechten hebben. Deze verschillen per staat.


 • Waar moet u het massagekussentje op uw elleboog plaatsen?

  Schuif de FUTURO™ elleboogbandage met massagekussentjes over uw elleboog. Plaats de massagekussentjes zo dat ze boven op en onder uw onderarm, net onder de elleboog, rusten.

  Wilt u meer informatie? Instructies voor het dragen staan op alle FUTURO™ productverpakkingen en op de afzonderlijke productpagina's op de website.


 • Hoe pas ik mijn omkeerbare spalk aan zodat die op mijn andere hand past?

  Schuif de spalk uit het vakje van de aanpasbare omkeerbare FUTURO™ polsspalk. Houd de spalk stabiel, draai de brace en schuif de spalk in de opening van het andere vakje. Stop het uiteinde van de spalk in het vakje. Volg de draaginstructies die bij de verpakking zijn meegeleverd.


 • Hebt u een kniebandage zonder neopreen?

  We hebben verschillende opties zonder neopreen. We kunnen geen specifieke bandage aanraden zonder te weten wat het letsel of de aandoening is. Een paar opties zijn echter de FUTURO™ Comfort Lift kniesteun en de FUTURO™ kniestabilisator.

  U kunt ook de productenzoeker op onze website gebruiken om een product voor uw specifieke letsel of aandoening te vinden.


 • Mijn kniesteun past maar zit heel erg strak. Ik weet dat de brace strak moet zitten voor compressie, maar hoe strak is te strak? Graag uw advies.

  U hebt gelijk. De kniesteun moet compressie bieden en moet daarom goed passen. Maar als hij in de huid aan de rand van de kniesteun snijdt, moet u een maat groter hebben. De optimale pasvorm is nauwsluitend, maar comfortabel.


Volg het FUTURO™-merk:
FUTURO is een handelsmerk van 3M.
Wijzig land
België - Français | Nederlands